March 9, 2013

Ateşle Oynayan Kız (Millennium, #2) - Stieg Larsson

Ateşle Oynayan Kız  (Millennium, #2)Ateşle Oynayan Kız by Stieg Larsson
My rating: 5 of 5 stars

Mikael Blomkvist, crusading journalist and publisher of the magazine Millennium, has decided to run a story that will expose an extensive sex trafficking operation between Eastern Europe and Sweden, implicating well-known and highly placed members of Swedish society, business, and government.

But he has no idea just how explosive the story will be until, on the eve of publication, the two investigating reporters are murdered. And even more shocking for Blomkvist: the fingerprints found on the murder weapon belong to Lisbeth Salander—the troubled, wise-beyond-her-years genius hacker who came to his aid in The Girl with the Dragon Tattoo, and who now becomes the focus and fierce heart of The Girl Who Played with Fire.

As Blomkvist, alone in his belief in Salander’s innocence, plunges into an investigation of the slayings, Salander herself is drawn into a murderous hunt in which she is the prey, and which compels her to revisit her dark past in an effort to settle with it once and for all.

Millennium Üçlemesi için genel yorum.



Ateşle Oynayan Kız

Raiting 5/5

Artık karakterleri tanıdığımız için bu kitap Ejderha Dövmeli Kız'a oranla daha hızlıydı. Bu sefer araştırılan olayın günümüzde geçiyor olması da tempoyu yükseltti. Birkaç bölüm içinde kitap kırılma noktasına ulaştı. Lisbeth'in geçmişiyle ilgili en büyük sırrını ve daha sonra başına gelen olaylar zincirinin arkasını gördük. Kitabın büyük bölümünde ortada gözükmese de bu sefer ana kahraman kendisiydi.

Bu kitabı ilk kitaba oranla daha çok beğendim ama yine de kusursuz değildi. Yine bolca ayrıntılı bir kitap ancak bu ayrıntıların hepsi işimize yaramıyor. Örneğin Erika'nın threesome ilişkilerden hoşlandığını biliyorum ama kitapta bunun devamında gelen, bu ayrıntıyı çok önemli hale getiren hiçbir şey yok. Peki bu bilgi gerçek hayatta ne işime yarayacak? Okuyucu gerçekten bu ve bunun gibi bir sürü şeyi bilmek zorunda mı? Ayrıca yazarın aynı şeyleri 3-4 karakterin gözünden tekrar tekrar anlatma alışkanlığı da devam ediyor. Bir süre sonra aynı şeyleri okumaktan kitap yorucu hale geliyor.

Ama kesinlike okumaya değer bir devam romanı, bahsettiğim küçük şeyler dışında bir kusur bulamadım. Ama ilk kitap için söylediğim puanlama bu kitap için de geçerli. Eğer buçuklu puan verebiliyor olsaydık muhtemelen bu kitap için de puanım 4.5 olurdu.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...